Laddbox till elbilen

Med en egen laddbox till elbilen är det enklare, säkrare och snabbare att ladda bilen jämfört med ett vanligt vägguttag. Köp en laddbox hos KNG el och få installationen på köpet!

Varför köpa laddbox?

Om du laddar din elbil i ett vanligt eluttag begränsas laddningen till 10A och du kan därför inte utnyttja batteriets hela laddkapacitet. Med en laddbox finns ingen sådan begränsning och du kan ladda med högre effekt vilket innebär att det går betydligt snabbare.

Du bör också ha riskerna med att inte ha en laddbox i åtanke. Ett vanligt vägguttag är inte utformat för att tåla en hög belastning under lång tid. Därför kan laddning av elbil medföra en överbelastning av uttaget vilket kan orsaka värmebildning och i värsta fall en brand. En laddbox stoppar automatiskt laddningen när batteriet är fullt. Dessutom har den en egen säkring och jordfelsbrytare vilket mimimerar brandrisken.

Hur installera laddbox?

Installation av en laddbox måste göras av en certifierad elektriker stockholm eftersom den görs direkt i din elcentral. Standardinstallation ingår därför alltid i priset när du beställer en laddbox från KNG el. Det tar endast några timmar för våra elektriker att installera boxen och behöver du montera till exempel nya kablar eller säkringar i elcentralen hjälper vi dig med det också!

Installera laddbox för halva priset med skatteavdrag

Från och med 1 januari 2021 får du som installerar grön teknik i ditt hem upp till 50 procent i skattereduktion. Avdraget omfattar både material och installationskostnader när du installerar en egen laddbox.

Halo Charge Amps

Halo Charge Amps är en av marknadens minsta laddboxar. Den har en smart mjukvara som gör att du genom en molntjänst kan ha full kontroll på laddningen vart du än befinner dig. Dessutom finns timer och låsfunktion för smidig och säker laddning. Halo Charge Amps är tillverkad av återvunnet aluminium och finns med tre olika effekter. Den har även uttag för laddning av elcykel och motorvärmare. Köp Halo Charge Amps hos KNG el idag!