Lägg om taket i tid

Även om det är dyrt att lägga om taket blir det mycket dyrare om du väntar för länge. Taket har den kanske viktigaste funktionen i ett hem och det är därför smart att se till att det fungerar som det ska i alla slags väderlekar.

Populärt material just nu

Eftersom det är dyrt att lägga om taket försöker de allra flesta att hitta billigare lösningar. Och just shingeltak är en billig lösning. Speciellt om du utför arbetet själv! Takskingel Stockholm är ett lätt material att hantera och placera korrekt på egen hand.

Vilket gör det till det ultimata materialet för dig som vill hålla kostnaderna nere. Till skillnad från takpapp levereras inte shingeltak på rulle utan kommer i utskurna plattor. Med lite god vilja kan det liknas vid takpannor, om du kisar lite!

Vad är takshingel?

I grund och botten består takshingel av tre olika delar. I botten hittar du en väv av glasfiber, ett oorganiskt material som står emot både fukt och svamp. Glasfibern har sedan impregnerats och blivit täckt av oxiderad asfalt.

Ytskiktet består oftast av krossad naturlig skiffer som erbjuds i flera olika färger för att matcha huset på bästa sätt. Men det förekommer även andra material som ytskikt även om just skiffer är det vanligaste materialet som används just nu.

Passar på i princip alla tak

Takshingel passar alldeles utmärkt på både gamla och nya tak. Och klarar lutningar på upp till 70, vilket gör det väldigt användbart på alla slags tak. Du fäster enkelt plattorna med både klister och spik, så de sitter säkert i alla väder. Anlita en takläggare stockholm för snabb hjälp utan misstag.

Förutsatt att underlaget på taket är plant är det helt fritt fram att lägga plattorna och spika fast dem. För det mesta går det till och med att lägga takshingel på existerande takpapp utan problem. En blogg som ofta skriver om liknande ämnen är kritiskportal.dk