Tjäna pengar på en trasig bil

Tjäna pengar på en trasig bil

 

Ibland händer det som inte får hända – bilen går sönder! Vare sig den går sönder på grund av motorfel, eller om den blir krockad, händer det ibland att våra bilar slutar rulla och vi måste göra oss av med dem.

 

Om bilen är skadad eller krockad är det många som väljer att frakta den direkt till skroten. Men det som många inte vet om är att det faktiskt finns företag som köper defekta bilar! Oftast köper företaget in trasiga bilar för att kunna plocka isär dem och använda de hela delarna till att laga andra delar, nästan som återvinning fast med bilar.

 

Skrota inte direkt

 

Om ni sitter hemma med en bil som är skadad så bör ni kanske tänka ett varv till innan ni skrotar den, för det finns en hel del pengar att tjäna på trasiga bilar. Man kan sälja krockad bil och tjäna in en hel del pengar, beroende på omfattningen av skadorna såklart. Har man dessutom en krockad eller skadad bil av högt värde, av ett speciellt märke eller unik modell, kan man faktiskt tjäna in nästan hela bilens värde av att sälja krockad bil istället för att skrota den.

 

Sälj av delar innan bilen skrotas

 

Om man inte vill sälja hela bilen till ett företag som köper krockade bilar kan man åtminstone sälja av delar för bra pengar. Kanske har man fortfarande en bra motor, en turbo eller en fin uppsättning däck som man vill bli av med från den kvaddade bilen – då är det bara att sälja dem vidare till någon som vill köpa. Marknaden för reservdelar är stor och det går att sälja av mängder av delar till riktigt bra priser. Något som kan vara lite roligare och lite lönsammare än att skrota bilen på en gång.